maanantai 13. kesäkuuta 2011

Rikottu lasi haavoittaa, kerään sen pois!


Oletko kuullut uudesta kampanjasta nimeltä "Rikottu lasi haavoittaa, kerään sen pois!" ? Kampanjan tarkoituksena on saada ihmiset keräämään omat roskansa ja ymmärtämään, että sen yhdenkin kaljapullon rikkomisella maahan voi olla tuhoisat seuraukset esim. lapsille ja eläimille. Tässäpä pieni muistutus lasinsirujen tuhoista:



Huhtikuussa 2010 Jeppe loukkasi todella pahasti kun osui lasinsirpaleeseen, meni akillesjänne katki. Tuloksena 2 leikkausta, reilu 2kk koiralla jalka kipsissä (ja vielä kesällä...), loputtoman määrät fysioterapiaa ja tähtitieteelliset eläinlääkärilaskut. Että kiitos vaan sille joka oli pusikkoon rikkonut pullonsa. Lisäksi tämä jalka on luonnollisesti lopunelämää heikompi korjausten takia, ja jalan sisällä on paikatun jänteen tukena metallilevy. Ikuinen suru ja murhe siitä, että joku ei viitsinyt sieltä metsästä kantaa kaljapulloaan lähimmälle roskikselle.


 


Me ollaan sentään siitä onnekkaita, että Jeppe toipui tästä kaikesta aivan uskomattoman hyvin. Jeppehän juoksee, metsästää, ui, kisaa, aivan kuten kuka tahansa koira. Ainoastaan talvella kovilla pakkasilla jalka hieman aristaa, ja samaten jos liikaa liikkuu niin jalka saattaa turpoilla vähän. Valitettavasti kaikki eivät ole yhtä onnekkaita toipumisen suhteen, ja valitettavan usein kuulee miten koiran elämä on menny täysin piloille lasinsirun takia.


 


Kannusta läheisesikin osallistumaan kampanjaan osoitteessa www.facebook.com/event.php


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti