keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Jeri on äijä :D


Kyllä se pentu kasvaa nopeasti! Jeri on kasvanut korkeutta huimasti, ja näyttää nyt vähän sopusuhtaisemmalta :) Melkeen pääsee jo itse hyppäämään sohvallekin! Meillä siis koirat saa olla sohvalla, ja Jeri yrittää kovasti Jepen perässä sinne päästä, mutta se ei vielä tajua että hypätessä kuuluu pooooooooooonnistaa takajaloilla - raukka vaan nousee seisomaan etutassut sohvalle ja ihmettelee et mitenköhän sinne pääsee :D Odotan millon se ratkaisee tämän ihan itse!


 


Jeri ja Jeppe on kyllä oikeasti ihan kuin paita ja peppu. Yhdessä ne könyää pihalla ja lähipusikoissa, ja nykyään myös nukkuu paljon yhdessä - eilenkin illalla molemmat oli menny Jerin häkkiin nukkumaan! Jeri alkaa kyllä olla aika äijä, välillä leikeissä murisee ja haukkuu Jepelle :D Jeppe sitten aina katsoo mua ihan ihmeissään tyyliin "mitä tolle nyt sit tekis ku se on niin pieni?" :D Ruoka-aikaan Jeri ahmasee eka oman ruokansa ja menee sitten heti tarkistamaan myös Jepen kupin. Kerran kupissa oli vielä ruokaa jäljellä, mutta Jeppe vaan peruutti ja päästi Jerin siihen! Se ei kyllä ollut hyvä koska ruokarauha pitäisi olla, nyt oonkin opettanut Jerille että oma kuppi vaan hoidetaan ja Jepen kupille ei oo asiaa, estän sitä menemästä siihen jos yrittää.


 


Tänään Jerillä oli vähän ripulia, en tiedä mistä johtuu. Aamuruuassa se sai ekaa kertaa täällä ollessaan hiukan juustoa, ehkä siitä? Toisaalta Ninakin oli kyllä antanut pennuille juustoa. Hmmh... Noh, mutta jokatapauksessa pikku jätkä vaikuttaa oikein terveeltä ja touhukkaalta, joten en nyt huolestu tuosta, täytyy toivoa että ei jatku enää huomenna.


 


Muuten Jeri on nyt syönyt ihan omaa ruokaansa, Labrador puppy ruokaa siis (royal canin). Lisäksi saa joka kerta piimää, ja kerran päivässä vähän jotain muuta kuten riisiä, nakkia, juustoa, lihahyytelöä tms. ihan pikkuisina määrinä. Koitan totuttaa sen vatsan vähän kaikkeen, ihan niinkuin Ninakin on tehnyt omien koiriensa kanssa :) Jepellä tein sen mokan että se söi pienenä vaan omaa ruokaansa, ja nyt se onkin harvinaisen nirso ja uusista jutuista vatsa heti sekasin.


 


Niin, ja maisteli Jeri muuten vähän luutakin pari päivää sitten! Sen mielestä oli kyllä hauskempaa leikkiä luun kanssa kuin syödä sitä, joten lopulta Jeppe söi Jerinkin luun kun Jeri nukahti :D


 


Remmissä kulkeminen sujuu jo oikein mallikkaasti, olen tosi ylpeä Jeristä! Tomerasti hän myös lyö perseen penkkiin joka kerta kun sanon istu, ja pillin kuulleessaan tulee kuin salama! Se muuten on aika huvittavan näköistä kun Jeri juoksee, se pääsee niin kovaa vaikka on niin pikkuinen :D


 


Kiintymyksestään Jeppeen huolimatta Jeri on kuitenkin aika mun poika <3 kovasti seuraa mitä mä teen ja tulee aina heti syliin kun tulen lattialle sen kanssa. Usein myös nukahtaa mun syliin :) Ja suihkussa käyntiä Jeri rakastaa, se seuraa aina mua sinne kun menen itse tai lenkin jälkeen pesen Jepen!!


 


Ensi viikolla kun mun kesäloma on oikeasti alkanut (noh onhan se loma nytkin kun arjet on vapaata, mutta torstaina pitäisi vielä käydä yksi tentti tekemässä koululla) niin menen koirien kanssa Askaisten korpeen :) Siellä niillä onkin taas tilaa remuta! Aijon sitten heti mennä koirien kanssa rantaan, Jeppe rakastaa uimista kuten myös minä :) Tulee jännä nähdä meneekö Jeri heti uimaan!!


 


Vielä yksi asia: Jerikin on jo harjoitellut yksin oloa, johtuen siitä että mulla on vielä ollut vähän koulua. Silloin kun olen ollut pari tuntia koulussa niin Jeri on ollut Jepen kanssa kotona, mutta iltaisin kun menen Jepen kanssa pitkälle lenkille niin Jeri on aina ihan yksin 1-2 tuntia. Hyvin on mennyt, olen rappukäytävässä ja ikkunan alla kuunnellut että ei enää vingu (ekalla kerralla vinkui hetken mun perään, jäin kuuntelemaan ja lopetti aika äkkiä). Yleensä kun tulen takaisin niin Jeri vielä nukkuu ja herää vasta kun vähän "meluan". Jeri on kyllä niin hyvin sopeutunut kaikkeen että uskon että siitä tulee vielä aivan mahtava kisakoirakin, niillähän sitä sopeutumista ja kärsivällisyyttä myös tarvitaan!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti